.

неділю, 29 жовтня 2017 р.

Періодичні видання


Бібліотечна планета : наук.-вироб. журн. / Нац. парламентська б-ка України.  Київ: [б. в.]. Тематика : бібліотекознавство, бібліографознавство, документознавство, книгознавство, інформатика. РЕЖИМ ДОСТУПУ НОМЕРІВ ЗА 2017 РІК

Бібліотечний форум: історія, теорія і практика - всеукраїнський науковий і професійний бібліотечний журнал. 
    Журнал є своєрідним «бібліотечним форумом», дискусійною трибуною та майданчиком, де висвітлюється «історія, теорія і практика» книгозбірень. З липня 2003 року по червень 2015 року журнал видавався з назвою «Бібліотечний форум України». Головний редактор журналу: Башун Олена Володимирівна, кандидат педагогічних наук. На сторінках журналу публікуються статті та матеріали всіх видів бібліотек. Журнал є науковим і публікує результати наукових досліджень бібліотекознавців та дослідників галузі бібліотекознавства, окреслює і визначає наукову проблематику, яка потребує дослідження, висвітлює теоретичні бібліотекознавчі аспекти та запрошує до публікації у журналі науковців – докторів та кандидатів наук бібліотечної галузі, заслужених працівників культури, які мають значний досвід роботи. Окрім того, журнал є інформаційним, бо публікує різноманітні матеріали щодо практичних аспектів діяльності книгозбірень України та світу, відображає інноваційні технології бібліотек, надає інформаційну підтримку бібліотекам щодо відображення їх досягнень та практичного досвіду і представляє сучасні досягнення бібліотекарів-практиків. Відповідно до цього у свідоцтві про реєстрацію журналу зазначено, що він є науковим та інформаційним виданням.


  Вісник Книжкової палати : науково-практичний журнал (ISSN 2076-9326).  Висвітлює питання книгознавства, бібліотекознавства й бібліографознавства. Публікує матеріали з питань видавничої діяльності, нормативно-правового забезпечення книговидання і книгорозпов-сюдження, аналітично-статистичні огляди випуску видань в Україні, проблемні статті про розвиток ЗМІ, книжкової та бібліотечної справи, рецензії й огляди нових видань, історичні розвідки. Видається з 1996 року щомісячно.


Календар знаменних і пам'ятних дат : щоквартальне видання містить довідки про знаменні й пам'ятні дати наукового, суспільно-політичного та культурно-мистецького життя України і світу (ISSN 0130-2043). Подано також рекомендаційні списки літератури до ювілейних і пам'ятних дат. Для підготовки видання використано електронний масив наукових статей, створених за документами Державного архіву друку Книжкової палати України та інших джерел. Адресовано науковцям, працівникам бібліотек, навчальних закладів, широкому загалу читачів.










Літопис книг : державний бібліографічний покажчик України (ISSN 0130-9196). Містить поточну інформацію про книги і брошури, що виходять в Україні. Видається з 1924 року двічі на місяць.

Літопис журнальних статей : державний бібліографічний покажчик України (ISSN 0130-9188). Містить аналітичну бібліографічну інформацію про статті, документальні матеріали, твори художньої літератури, опубліковані в журналах, періодичних і продовжуваних виданнях, бюлетенях, що виходять в Україні. Видається з 1936 року двічі на місяць. Також у покажчику "Літопис журнальних статей" двічі на рік (№ 1 і № 13) окремим розділом розміщується інформація про рецензії, опубліковані в періодичних та продовжуваних виданнях (крім газет).

 
Літопис авторефератів дисертацій : державний бібліографічний покажчик України. Містить бібліографічну інформацію про автореферати дисертацій, захищених у наукових і вищих навчальних закладах України на здобуття наукового ступеня доктора та кандидата наук. Видається з 1999 року щоквартально.






Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.