.

понеділок, 26 грудня 2022 р.

Пташевський Митрофан Максимович

   Народився Митрофан Максимович 1862 року. Закінчив Чернігівську гімназію (1883) та медичний факультет Університету Св. Володимира у Києві.
   Після закінчення університету був вільним лікарем в Острі, потім служив земським лікарем в Остерському повіті. З 1895 року був остерським міським лікарем і завідувачем міської лікарні. Дослужився до чину колезького радника. Обирався голосним Остерської міської думи та почесним світовим суддею.
   23 вересня 1908 року на додаткових виборах був обраний до Державної думи від 1-го з'їзду міських виборців Чернігівської губернії. Був товаришем секретаря комісії з міських справ, а також членом комісій: розпорядчої, у справах православної церкви, виконання державного розпису доходів і витрат, у переселенській справі.
   Після закінчення повноважень III Державної думи повернувся до Чернігівської губернії, був земським лікарем Остерської дільниці та членом повітового відділення єпархіальної училищної ради. У 1914-1916 роках займав також посаду остерського міського лікаря та був лікарем жіночої прогімназії Є. Д. Іващенком.
   Станом на 1 січня 1924 року лікар міської лікарні в Острі.
   Будинок Митрофана Максимовича в м.Остер зберігся і до наших часів. Зараз там знаходиться відділення Ощадбанку.

Будинок Митрофана Максимовича в м.Остер
 (За матеріалами Остерського краєзнавчого музею)

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.