.

понеділок, 4 травня 2020 р.

Культурний карантин: що читати вдома онлайн

Cписок безкоштовних онлайн-ресурсів – кращі бібліотеки України пропонуємо Вашій увазі.

«Відкрита книга» – онлайн-бібліотека української та світової класики. - РЕЖИМ ДОСТУПУ
   Ресурс без жодної реклами з літературними творами, які стали суспільним надбанням світової культури. Окремою рубрикою виділені твори зі шкільної програми зарубіжної та української літератури – тож знадобиться не лише аби самому пригадати класику, а й щоб підготувати школярів до виходу на навчання. Основними ідеями проекту є популяризація електронної літератури та створення якісної і безкоштовної електронної книги.



Електронна бібліотека "Україніка"- РЕЖИМ ДОСТУПУ
   Мета проекту – акумулювати у цифровому форматі твори усіма мовами, незалежно від місця видання, про український народ, територію України та про всі народи, які жили або живуть на цій території. Це дозволить надати користувачам електронної бібліотеки знання про Україну, її народ, його історію, традиції та культуру, розбудовану політичну націю, сформовану нею державу; матеріали про природне, географічне середовище, демографічний, економічний, соціальний, освітній, науковий потенціал України, здобутки української нації, її місце у світовому цивілізаційному розвитку.

Електронна бібліотеки «Культура України» - РЕЖИМ ДОСТУПУ
   Мета створенн: -інтеграція культури народів України у європейський і світовий інформаційний простір, зміцнення культурних зв’язків і формування позитивного іміджу України у світі;  -забезпечення рівної можливості безкоштовного доступу користувачів до надбань української культури і мистецтва за допомогою Інтернет мережі;  -надання користувачам якісно нових можливостей роботи з інтегрованим інформаційним ресурсом бібліотек, музеїв та інших закладів культури в єдиній точці доступу;  -створення електронних копій друкованих документів для збереження культурної спадщини, що  знаходиться у фондах бібліотек та інших закладів культури та запобігання фізичного зносу документів;  -підвищення ефективності використання документів, розкриття фондів бібліотек, музеїв, архівів та інших закладів культури з питань культури і мистецтв;  -створення можливості працювати одночасно з одним і тим же виданням багатьом користувачам. Планується, що вона стане складовою Національної електронної бібліотеки.


Електронна бібліотека Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка. - РЕЖИМ ДОСТУПУ

ЕБ складається з :
     Документів краєзнавчого характеру: колекції оцифрованих краєзнавчих видань "Книжкова пам’ять України. Чернігівщина"; бази електронних документів та електронних аналогів друкованих творів авторів Чернігівського краю та документів про Чернігівщину "Митці Сіверянського краю"; колекції оцифрованих видань видатних осіб, пов’язаних з Чернігівщиною та документів про них "Іменні колекції"; колекції оцифрованих видань авторських творів та документальних матеріалів за темами та подіями, які пов'язані з Чернігівщиною "Тематичні колекції"; бази аналітико-методичних і бібліографічних видань бібліотеки "Наші видання"; електронних аналогів друкованих місцевих періодичних видань "Періодичні видання Чернігівщини".
     Документів універсального характеру: бази електронних документів та електронних аналогів видань сучасних авторів з різних галузей знань "Галузеві видання".
    До інформаційних ресурсів ЕБ включаються: самостійні електронні документи та видання, що передані до бібліотеки авторами (правовласниками); електронні аналоги (версії) друкованих документів та видань, що були передані до бібліотеки авторами (правовласниками), або створені шляхом оцифрування співробітниками Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка;власні електронні видання Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.